Thaijoogahieronta

Thaijoogahieronta on noin 2500 vuotta vanha hierontamuoto, jonka juuret löytyvät intialaisesta Ayurveda-perinteestä/joogatraditiosta, kiinalaisen lääketieteen akupunktiotekniikasta ja buddhalaisen filosofian viisauksista.

Thaijoogahieronta on ainutlaatuinen ja kokonaisvaltainen terapiamuoto, jossa ihmistä tarkastellaan kokonaisuutena – toiminnallisena ja holistisena yksilönä. Sitä käytetään energiatukosten avaamiseen, jotta keho saisi toimia vapaana ja virtaavana.

Thaijoogahieronnan päämääränä ei ole pelkästään  työskentely lihasten, fascian, jänteiden, elinten tai muiden pehmytkudosten kanssa. Kyseiset anatomiset rakenteet tulevat toki hieronnan aikana käsiteltyä varsin kokonaisvaltaisesti. Hieronnan päämärä ei ole myöskään tehdä pelkkiä venytyksiä tai suorittaa passiivista joogaa hieronnan vastaanottajalle.

Thaijoogahieronta ei siis ole mekaanista suorittamista, vaan sen päämäärä on paljon syvällisempi ja moniulotteisempi. Tarkoituksena on yhdistää keho, mieli ja sielu. Hoidolla pyritään poistamaan terveyttä häiritsevät esteet ja palauttamaan kehon ja mielen harmonia, jolloin hoidettava saa paremman yhteyden kehoonsa.

Hieronnassa yhdistyvät mm. erilaiset hierontaotteet ja hoitotekniikat, joogan tyyliset asanat, passiiviset venytykset, fascia-käsittely, akupainanta, energialinjojen stimulointi, hienovarainen kehonliike sekä läsnäolon taito. Luoden syvän yhteyden kahden ihmisen välille. Yhteyden joka saattelee vastaanottajan syvään rentoutumisen ja uudistumiseen tilaa.

Yleensä hieronnassa käsitellään aina koko vartalo erilaisten hierontatekniikoiden ja venytysten avulla. Hieronta aloitetaan jalkateristä, edeten jalkoihin, käsivarsiin, kylkiin, päähän, niskaan ja olkapäihin. Hieroja käyttää hierottavan käsittelyyn kämmeniään, peukaloitaan ja muita sormiaan sekä jalkapohjiaan, polviaan ja kyynärpäitään. Hieronta tehdään lattialla erityisen futon-alustan päällä. Asiakas on pukeutuneena rentoihin ja joustaviin vaatteisiin eikä hieronnassa käytetä öljyjä.

Tulevat koulutukset

Hoitomuoto hoitaa myös hierojaa

Tämän värikkään, kokonaisvaltaisen hoitomuodon oppiminen ei ole erilaisten tekniikoiden ja liikesarjojen ulkoa opettelemista tai sitä että ajattelemme parantavamme jonkun tai heidän sairautensa.

Se on (uudelleen) oppimista: kuinka päästää irti, olla avoin, antaa sydämestämme ja olla läsnä. Se on hyväntahtoisuutta, myötätuntoa, iloa, vapautta ja mielen tyy- neyttä. Se on ymmärrystä niin omien kuin toisenkin ihmisten kärsimyksiä kohtaan. Kun hieromme, emme tähtää parantamaan ketään, olemme vain valmiita antamaan pienen avun, jotta jokaisen keho voi parantaa itse itensä. Autamme toista ihmistä uskomaan, että hän voi parantua. Pohjimmiltaan tätä muinaista itämaista hoitomuotoa käytetään herättämään meidän spirituaalinen liekkimme ja sisäinen terapeuttimme. Kun saamme yhteyden sisimpäämme, paranemisprosessi voi tapahtua itsestään. Olemme vain kanavia muistuttamassa tästä toisillemme.

Thaijoogahieronnan edut

Thaimaalaisen hieronnan edut ovat lukemattomia ja tässä lueteltuna muutamia niistä:

 • Syventää yhteyttä kehon ja mielen välillä
 • Vähentää loukkaantumisriskiä
 • Parantaa jooga-, pilates- ja muiden fyysisten toimintamallien käyttöä
 • Syventää mielen ja kehon rentoutumista
 • Poistaa lihasten jännittyneisyyttä ja lievittää stressiä
 • Tasapainottaa kehon ja mielen energiatasoja
 • Tasapainottaa sisäelimien toimintaa
 • Edesauttaa kehon luonnollisen tasapainon palautumista
 • Lisää notkeutta ja nivelien liikkuvuutta sekä parantaa kehon ryhtiä
 • Vahvistaa lihaskuntoa, verenkiertoa sekä neurologisia toimintoja
 • Vähentää lihas- ja nivelkipuja, vilkastuttaa aineenvaihduntaa sekä tukee immuniteettia
 • Edistää sisäistä rauhaa

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Pasi Kuusela
Puh. 041 504 9282
contact(at)pasikuusela.com

Kauppatie 4
27500 Eura

[efb_likebox fanpage_url="Thaijoogahieronta-Suomi-881450175377479" box_width="300" box_height="" locale="fi_FI" responsive="1" show_faces="1" show_stream="1" hide_cover="0" small_header="0" hide_cta="0" animate_effect="No Effect" ]

Ota yhteyttä!